Doplnkové informácie Praktické rady, recepty

Máte záujem o redukciu telesnej hmotnosti?
Pod odborným dohľadom a za pomoci proteínovej diéty MEDIDIET® alebo PROTISSIMO®?

Navštívte www.medidiet.sk alebo www.protissimo.com
a nájdite si odborné centrum najbližšie Vášho bydliska

Novinky na e-mail

Prihláste sa do nášho zoznamu noviniek a budete pravidelne informovaný o našich nových produktoch.


Praktické rady, recepty

RADY – TIPY – RECEPTY

Možná úprava polievky: Pokiaľ zmiešame pripravovanú polievku s našľahaným bielkom, zvýšime tým nie len hodnotu bielkovín, ale vytvoríme aj chutnú a nadýchanú penu.

Tekvicovú polievku môžeme dochutiť napr. štipkou muškátového orieška alebo zázvoru, posypať najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Možná úprava omelety: Sneh z našľahaného vaječného bielka zmiešaný so zmesou na prípravu omelety vytvorí zmes, ktorú možno na teflónovej panvici pripraviť ako omeletu alebo ako praženicu. Môžeme podľa chuti dochutiť štipkou soli, korením, pažítkou.

Možná úprava dezertov: Dezert si pripravíme podľa návodu. Medzitým si vyšľaháme na sneh 1 bielok a k nemu pridáme citrónovú kôru. Do misky vložíme sneh s pripravovaným dezertom.

K čokoládovému alebo kakaovému dezertu odporúčame použiť čerstvú mätu a limetkovú kôru. Dezert si pripravíme v šejkri podľa základného návodu. Pridáme nasekanú mätu spolu s nastrúhanou limetkovou kôrou, premiešame a podávame vychladené.

Možná úprava peny: Chuť možno zvýrazniť pridaním niekoľkých kvapiek citrónu a dosladením umelým sladidlom.

Sladké peny alebo dezerty je tiež možné pripraviť buď vo forme:

  • Mliečneho kokteilu, pokiaľ použijeme iba 120ml vody a 1 pohár drveného ľadu.
  • Pudingu, pokiaľ pridáme 115ml studenej vody, rozmiešame a pred konzumáciou dáme na 15-30 minút do chladničky.

Dezerty a peny  sa hodia na raňajky aj na olovrant. Odporúčame ich konzumovať studené.

Cestoviny fussili alebo cestovinovú ryžu odporúčame podávať spoločne napr. s restovanou zeleninou:

Cuketu, šampiňóny alebo hlivu ustricovú a cesnak pokrájame na plátky. Cibuľu a papriku na prúžky. Na panvici rozohrejeme repkový olej, pridáme zeleninu, pár kvapiek balzamikového octu,  osolíme, okoreníme a za stáleho miešania opekáme do zmäknutia zeleniny. Na záver úpravy, jedlo ochutíme nasekanými čerstvými bylinkami (petržlen, rozmarín, bazalka).